jul jul strålande jul....

igårkväll blev nästan inget som det skulle och imorse vaknade jag av att mamma och hanna höll på att bråka om julpyntet. åh. skoj. ikväll hoppas jag på något slags party. skulle passa hemskt bra. om man inte tittar ut genom fönstret vill säga, det får mig bara att vilja stanna hemma hela vintern. gå i ide. nu ska jag äta frukost.

solna.

klippning, promenad, fika...










min förmiddag.

denna förmiddag har jag:

ätit frukost

skrivit lite kylskåpspoesi.


spelat spel och lekt med min klass + 1D, samt klagat lite med carro, som det på bilden skall föreställa.


nu ska jag äta och sedan in till sumpan med louise och leyla.
ifall ni ville veta alltså. hej då.

happy.

jag har nu införskaffat mig en nikon d300 och ingen kan vara lika glad som jag!
nu gäller det bara att lära sig hur den fungerar... och förrresten! är du fortfarande sugen på min andra kamera? klicka då här! puss

åhhh.

shout out louds har länge varit mitt favoritband. de spelar sjukt bra musik, de är sjukt snygga. och nu har jag sett deras foton, sjukt bra de med! här kommer några, njut!














alla foton tagna från shoutoutlouds.com

påminnelse.

ni har väl inte glömt bort detta?

världens tråkigaste bild tagen av mig


älskade moz.


systra mi.

jag tänkte bara presentera er alla för min underbara, urgulliga och skitjobbiga lillasyster hanna!!
här är hon, med världens fejksmile samt sämsta bildkvalitén någonsin. men det är ok.


hej.

jag tänkte bara säga hej.
nu ska jag på utvecklingssamtal.
önska mig lycka till, det lär behövas.




/en trött o halvt sjuk tjej

jag, mikaela, vin, majorna


sex sanningar om mig själv.

1. jag är extremt klumpig. så fort jag rör något går det sönder, sägs det.
2. jag kan gå från glad till arg på en sekund. många påstår att jag har adhd.
3. jag älskar att åka bil jättelångt.
4. jag är smått besatt av päls. levande päls som finnes på katter och hundar.
5. jag är jättedålig på engelska.
6. jag hatar, verkligen hatar, bilder som är svartvita med enstaka färgklickar.
    så fult att jag får rysningar.

hårfärg.



jo, just det.
jag har ju färgat håret också.
tanken var att det skulle bli så nära min naturliga hårfärg som möjligt.
det tror jag också att det blev.

och jag ber om ursäkt för fjortisbilden.
bättre kommer när jag orkar. kanske.

puss?

baka pepparkaka.

igår, söndag, bakade jag och daniel årets första pepparkakor.
vi hade inga former så vi gjorde egna.




innan dess var vi ute på årets än så länge kallaste och vitaste promenad.


bara så att ni vet.

fredag.

i fredags så sprattlade det i benen. jag var tvungen att göra någonting åt det. denna gång i form av öl, drinkar samt vin. om du frågar mig om det var mysigt är svaret ja. samtidigt den kvällen var det mer eller mindre snöstorm ute. fredag alltså.


bu.

idag har jag ont överallt och skall nu därför krypa ner under täcket med en kopp te och en bra film. vilken vet jag dock ännu inte än. cold mountain kanske. den är fin.

åh.

dessa bilder får mig att lyfta på marken och sväva på kärlekens moln. ungefär så. dessvärre har jag ingen aning om vilka fotograferna till dessa bilder är. vet du något får du mer än gärna skriva. för detta är magnifikt. jag älskar det.




morrissey, you handsome devil.

härmed förklarar jag the smiths till historiens bästa band någonsin, samt steven patrick morrissey som den snyggaste man som någonsin stått på denna planet. och jag längtar ihjäl mig tills nästa vår, då självaste mannen kommer till europa. jag skakar bara av tanken. jag skall göra mig så fin som det bara går, ta mig in backstage, klamra fast mig i hans famn och aldrig släppa. sedan ska jag tvinga honom att ta hem mig till honom där vi ska dricka te och han skall sjunga för mig. tänkte bara säga det.

bästa!!! (foto: okänd)


lite.

på fredag smäller det. på fredag skall jag köpa min nya älskling. jag pratar förståss om en ny kamera. en nikon d300 blir på fredag eftermiddag min. och jag är så lycklig att jag inte ens kan förklara. min gamla kamera är fortfarande ute för försäljning. allt ni behöver göra är att trycka på länken och sedan skriva ett litet mail till mig. vill du bara köpa kamerahuset/kameran+standardobjektiv eller teleobjektivet kan det också vara möjligt. men först och främst: skriv.

annars så sitter jag här och väntar svar från marit bergman som jag inom journalistiken just för tillfället håller på att intervjua. väldigt roligt. hon är en trevlig mackapär minsann.


Utkast: ny kategori...

ny kategori fixad. fotografier heter den, och den kommer inte, som man kanske på namnet kan tro, innehålla mina fotografier. utan andras. sådana bilder jag tycker är fina. mina bilder hittar ni som ni redan vet här


foto:sally mann

joseph szabo.

åh åh åh!!
joseph szabo är mitt hjärtas gud.
bara titta. dör ni inte?







amélie från montmartre.

jag skall nu krypa under täcket för att sedan titta på amélie från montmartre. har du ännu inte sett den går du till närmsta affär och köper/lånar den nu. eller så är du olaglig och laddar ner den. måste ses, hur som helst. nu. ok?


kapitel tre.

ifall ni av någon anledning skulle vara intresserade av att läsa
kapitel tre av min bok miss tambourine så finner ni det här

ps. den har nytt omslag.


positivitet.


av: nina hemmingsson

nostalgi.

nu när sommaren har satt sina sista spår och vintern är på stor ingång kan jag inte göra någonting annat än att sitta och längta tills nästa sommar, då man återigen kan springa ute med klänning och svättas, då man återigen kan åka på festival och vara ute hela natten lång och dricka vin utan att frysa. för att plåga mig själv extra mycket tittar jag på ett par bilder från i somras. vad kan jag mer säga än nostalgi?









puh. nu väntar bara en lång kall vinter, sedan är vi där igen.
frågar mig själv hur jag skall överleva. svaret blir: det återstår att se.

hjärta.

åh jag bara älskar att titta på bilder som på ett eller annat sätt är relaterade till kärlek. man vill bara hoppa in i bilden och vara kvar föralltid. befinna sig i det ögonblicket och aldrig ge sig av. aldrig få det att ta slut.



foto: cass bird

det här är min favorit:

foto: okänd

bara titta. jag finner inga ord.

vinter.

det snöade igår. jag hade precis vaknat när jag hör min lillasyster smälla igen ytterdörren och ropa någonting med snö. snö, tänkte jag. näää. sedan gick jag upp och kollade, och visst var det så. det snöade. jag har aldrig gillat snö. visst är det roligt att ibland ha snökrig, men att gå omkring i snö? nej. usch. men snön får mig att tänka på sommaren, och sommaren påminner mig om den fruktansvärt oemotståndliga doften av nyklippt gräs, av ljudet när koltrastarna väcker en på morgonen för att man sover med fönstret öppet för att det är så varmt inne. och tankarna får mig att sakna det. sakna det man kanske inte bryr sig så mycket om då.

det var bara det jag skulle säga.
god morgon. eller eftermiddag kanske man ska säga.

ps.

nu ligger kapitel två ute!


http://kapitel1.se/linda-palm/miss-tambourine-


bob the dog.

jag har nu kirrat biljett till bob hund som spelar i stockholm den 2 maj!
det gäller ju att vara ute i tid.











london.

igår bokade jag och daniel en resa till london. vi åker den femte februari och kommer hem den nionde.
en biljett kostade 135 kr tur och retur. billigare hittar man ju knappast. det ska bli kul.

miss tambourine.

jag hittade en fantastisk hemsida här om dagen. kapitel 1 heter den. det är en hemsida där man kan skriva sin egen bok. man kan göra framsidan, komma på en titel och skriva kapitel var för sig. den är väldigt bra. jag har börjat skriva på en bok som jag för tillfället kallar miss tambourine. fram- och baksidan av boken kommer här:



"året är 1967. peaches är sjutton år och bor i london. hon går andra året på ett gymnasie med inriktning journalistik, och i lp spelaren spelas Bob Dylan och The Beatles på högsta volym.

när hon en dag får svar från en musiktidning hon sökt jobb på ändras hennes liv totalt. peaches är numera en nybliven jornalist. hennes uppgift är att intervjua och skriva om de aktuellaste artisterna under 60-talet. men allt går inte riktigt som det ska."


vill ni läsa mer så kan ni gå in där --> http://www.kapitel1.se/linda-palm/miss-tambourine-

ps. jag anser mig själv inte vara någon duktig författare men jag älskar ju att skriva. skratta om ni vill men gör det i så fall i smyg. och du, omslaget ska ändras till något roligare. detta har jag bara så länge. puss

kasettband.

som ni ser har jag på vänstersida skaffat mig ett litet sött kasettband. ur detta kasettband kommer det fin musik. allt ni behöver göra är att vänta en halv sekund ungefär. sedan kan ni byta låtar genom att klicka på pilarna till vänster eller höger. enjoy

drömmar om paris.

jag har kommit på att jag verkligen behöver ett jobb. jag kan göra precis vad som helst. förutom att köra bil, ungefär. så om du vet någon som behöver hjälp att byta blöjor på sin bebis, städa sin toalett, diska sitt kök. så kontakta mig. jag tar alla skitjobb som finns! för jag måste till paris i sommar. jag bara måste.

kylskåpspoesi.

hittade en gammal burk med kylskåpspoesi som jag fått av min storasyster på någon av mina sjutton årsdagar. fint.



16 månader.

idag har jag och daniel varit en i sexton månader. det är en ganska lång tid men egentligen inget man firar. fast det gör vi ju inte heller. men det känns fint. och som sexton månaders present tänkte vi skaffa en ny säng. den vi har nu har jag haft sen jag var åtta, den är gnisslig, gammal och äcklig. 105 cm. in kommer en ny, fräsch 160 cm säng. jag är nöjd.


sorg.

henrik berggren pratar om anders göthberg.
en sten befinner sig i halsgropen och tårarna är allt för nära. titta själv.


om du har bra musiksmak.

jag och daniel säljer nu några av våra skivor. lite kent, lite shout out louds, lite sibiria. och så. kolla in.
vi säljer dem för att vi hade dubbla. inte för att vi har tröttnat. absolut inte.

http://www.tradera.com/Billiga_skivor_till_salu_kent_shout_out_louds_m_fl_-auktion-77361206

konserter (plus anders göthberg)

eftersom jag tidigare visat mina festivalår i film tänkte jag nu göra detsamma med konserter. dock långt ifrån alla. här kommer tre. håkan, håkan och kent. (och ja, jag är medveten om att kent är ett band och inte bara jocke berg. valde dock att bara filma honom. så. nu vet ni) enojy.



och sedan en video om anders göthberg. broder daniels forna gitarrist som natten till den 30 mars tog självmord. några veckor senare, när sorgen lagt sig en aning, gick jag och mikaela dit för att lägga rosor.
här är min film till minne av anders.

sommaren tvåtusennio.

jag planerar redan sommaren. här är några saker jag skall utföra:

-åka på festival
-paris med louise, rebecca och veronica
-italien med daniel
-sommarjobba


för att man skall kunna åka på ungefär tre festivaler, besöka paris samt italien krävs det en hel del pengar. angående paris så lever jag gärna snålt och bor helst inte på lyxhotell. ett sunket vandrarhem passar utmärkt för mig. jag är inte där för att sitta inne på rummet.

angående festival så är emmaboda redan bokat. siesta planerat. rip it up samt (tro det eller ej!) hultsfred lockar. men först och främst så är det upp till festivalerna att boka bra artister. jag längtar ihjäl mig, ungefär.

men först: en lång kall vinter.


please kill me.

i fredags köpte jag en ny bok. please kill me - den ocensurerade historien om punken. egentligen gillar jag inte punk. men ramones, iggy pop, blondie och sex pistols tycker jag är duktiga. eller var. speciellt iggy pop.


den handlar helt enkelt om livet stjärnorna levde. vad de tyckte och tänkte. hur de mådde.
att det sedan finns med massa foton från förr, på dem som unga, gör det hela ännu finare.


hemskt bra bok, ifall man gillar att läsa om andras liv.
om man vill veta vad iggy pop och lou reed gjorde i detalj när de var unga.


läs läs läs.
nu.


ibland behövs inget mer sägas.

foto:scanpix


köp min kamera.

som rubriken lyder vill jag att just du(!!) ska köpa min systemkamera. det är en nikon d40X (10,2 megapixlar) med orginalobjektivet AF-S nikkor 18-55mm f/3.5-5,6. till detta får du även ett teleobjektiv AF-S 55-200mm f/4-5.6. jag köpte min kamera sommaren 2007, den kostade då 9000 kr. teleobjektivet köpte jag våren 2008 och det kostade då 2000 kr. jag säljer nu kameran, orginalobjektivet samt teleobjektivet för 7000 kr, vilket är extremt mycket billigare än när jag köpte dessa. både kameran och objektiven är i fint skick. garanti finnes.
       


SÅ, är du intresserad? skriv i så fall till [email protected]

ps. om du vill se ungefär hur bilderna blir med kameran kan du titta in på
flickr.com/photos/trampdyna

göteborg.

först visste jag inte riktigt var jag hörde hemma. kände att stockholm fullt med fjortisar och nymodernheter inte var något för mig. jag hittade mitt hjärtas hemstad när jag åkte till göteborg. där var folk hur trevliga som helst.  inte stela, alla pratade med alla. och miljön! gamla spårvagnar överallt. och fjortisarna, de såg man knappt en skymt av. för att inte tala om den fina dialekten. jag smälter direkt.

jag var i göteborg nyligen. med min käre vän mikaela. vi bodde i en liten tvåa i majorna. när vi inte satt på balkongen och drack rödvin o lyssnade på alldeles för hög musik var vi på liseberg och såg håkan hellström, alternativt hängde med världens bästa människor - göteborgare av olika slag. det kan ha varit den bästa tiden i mitt liv. den helgen.
här i bilder:





en kärlekshistoria. vår kärlekshistoria.



allt började en sen novembernatt. jag satt ensam uppe vid datorn och lyssnade på musik. jag kunde inte sova den natten. jag ville prata med någon men jag visste inte vem. jag ville prata med någon som skulle lyssna, som skulle bry sig. förstå. efter ett antal patetiska försök att prata med nattfolk på min msnlista är jag nära på att stänga av datorn och gå till sängen för att lägga mig och kolla upp i taket. men just då, i den sekunden. då började no time for us med broder daniel spelas i itunes. bdforumet, tänkte jag och klickade mig in på bede.se. gjorde ytterligare ett försök att prata med någon. jag skrev något i stil med "vill du rädda mitt liv?" och det var då han svarade.

dagarna gick och vi pratade mycket på msn då. nästan varje dag. vi pratade mest om musik. broder daniel, kent, håkan. jag visste egentligen ingenting om honom alls, mer än vad han gillade för musik. så jag frågade honom en kväll, jag frågade:

"vem är du egentligen?"

daniel, svarade han. en ensam själ från älmhult. jag förstod ingenting. vad var älmhult? när jag fick veta att det var en by i småland blev jag besviken. inte för att jag tror att jag skulle vågat, men jag hade ju hoppats på att träffa honom någon gång. kanske prata lite i verkligheten. han verkade bra. äkta.



plötsligt sa han att vi inte skulle höras på ett tag. att han skulle göra lumpen. känslan jag fick då var speciell. konstig. jag kände honom knappt då, men ändå kändes det som att min kropp fylldes med en bit av tomhet. jag var ju van nu. van vid att prata med honom varje kväll. och helt plötsligt, aldrig igen. han kom in i mitt liv för att rädda det, men han steg ut lika fort. det var åtminstone vad jag trodde då.


men vi fortsatte att prata. han var ledig varannan helg så vi skrev då. vi började även att smsa och prata i telefon. och det kändes skönt. för jag gillade verkligen att prata med honom, jag brukar inte kunna prata med folk i telefon utan att låta stel och obehaglig, men med honom gick det. och sedan en kväll, då frågade han om jag vill träffa honom. att han kunde åka till stockholm så vi kunde träffas. jag blev rädd och osäker. jag som aldrig trodde det skulle inträffa. men jag svarade ja.

den 28 april år 2007 klockan 18.34 fick jag ett sms:

från: daniel
hej. jag är vid plattan nu.
kommer du? kräm


jag tänkte fega ur. jag vågade inte. inte egentligen. men det kände som om jag var tvungen. jag ville ju så gärna träffa honom. jag kunde ju inte låta min rädsla förstöra allt. han var den som försökte rädda mitt liv.

jag sa till mamma att jag skulle gå ut med mikaela i någon timma. jag tänkte att jag bara skulle träffa honom en kort stund. säga hej och så. och jag visste ju att mamma skulle bli galen om jag skulle säga:

"mamma, jag kommer någon gång ikväll. jag ska träffa en kille som är ungefär fem år äldre än jag och just det, har aldrig träffat honom innan."

hon skulle aldrig låta mig gå.


men det blev lite mer än en timma. klockan 01.00 började vi bege oss hemåt. jag minns hans gråa tighta jeans, hans alldeles för smutsiga converse, hans gröna jacka och hans blonda lockiga hår. han skulle sova över hos mig. mamma och pappa hade ringt mig tusen gånger men jag hade inte hört min mobil. förmodligen för att mitt hjärta dunkade alldeles för snabbt och hårt den kvällen. jag minns att vi inte sa så mycket den kvällen, vi båda var väldigt blyga. men egentligen behövdes inte så mycket sägas, vi förstod ju varandra ändå. och jag minns det inte så väl men vi kysstes då också. första kvällen - första gången. jag minns att när han skulle åka hem dagen efter sa mitt hjärta ifrån. mitt hjärta ville att han skulle stanna.

var det möjligt att få känslor såhär fort? frågade jag mig själv.

sedan tänkte jag inte mer på det. jag gillade honom. mycket. men jag lät tiden avgöra vad som var rätt. en timma efter att han lämnat stockholm för skövde och lumpen skickade han ett sms:

"vill du träffa mig igen?"

det pirrade till extra mycket i magen den gången. jag svarade snabbt: ja. vi träffades varannan helg efter det. han kom alltid till mig när han hade permis. hans föräldrar började undra. fråga vad det var med mig. varför han aldrig kom hem. men han brydde sig inte så mycket tror jag. visst saknade han sin familj, men våran relation var speciell. egentligen sa vi aldrig speciellt mycket till varandra. men vi pussades. vi pussades massor.

och sedan klarade jag det inte mer. jag var tvungen att säga något. jag var tvungen att veta vad han tyckte. var detta kärlek? eller var det bara tomma kyssar?



den 12 juli samma år sa jag som det var:

"jag tror att jag är kär i dig"

han blev chockad. det märkte jag. men också glad. det gick några timmar men sedan släppte även han sina känslor lös. han sa att han var rädd. rädd för kärleken. rädd för att bli sårad. och jag tänkte att vi inte kunde vara bättre för varandra. så rädda, hjälplösa, ensamma.. vi skulle rädda varandras liv. få varandras kärlek. och så blev det. den 12 juli 2007 flöt vi samman. vi blev en. våra hjärtan knöts ihop.

men det är inte slut där. vi hade det jobbigt ett tag. han låg inne i lumpen och efter tre månader förstod vi ju att vi inte kunde fortsätta såhär. han var ju tvungen att träffa sin familj också. vi började träffas mer sällan. han kom till mig varannan permis.  och när lumpen var slut blev det inte mycket träffar då heller. vi sågs varannan helg även då och jag blev lika glad varje gång. men det kändes också jobbigt.

till slut var jag mer ledsen än glad. jag tror han också var det. vi bara saknade varandra hela tiden, kände hur våra hjärtan slets åt olika håll. de skulle ju sitta ihop. no time for us, som jag lyssnade på första gången vi pratade med varandra, kom att bli vår låt. för det fanns ingen tid för oss. till slut var jag tvungen att göra någonting åt det.

"hur mycket jag än vill så klarar jag inte det här. jag är för kär i dig. jag saknar dig mer än vad jag tycker om dig. och det är jobbigt. för jobbigt"

hans svar blev att han inte ville att något skulle förstöras. han frågade mig vad han tyckte att vi skulle göra och mitt svar blev flytta närmare varandra. då svarade han:

"jag flyttar till stockholm"

tre månader senare var han här. han hittade ingen lägenhet så det fanns bara ett alternativ. han flyttade in hos mig. jag har aldrig varit så glad som då. så lycklig. den lyckan är inte över än.


grejorna som gör stökigheten okej.

i mitt rum är det ständig kaos. katten hårar ner kläderna som mestadels ligger på golvet. papper ligger utspridda över både datorbänken och soffbordet. soffan är även den full av kläder. men ändå. ändå så gillar jag mitt rum. eller mitt och daniels kanske jag ska säga. det är mysigt. här är några saker jag tycker om extra mycket i vårat stökiga men ack så mysiga rum.

till att börja med: skivorna. behöver jag säga något mer? jag har ingen aning om vad jag skulle göra utan musiken.
hur jag skulle klara mig. om jag skulle klara mig.


till att fortsätta med: telefonerna. jag pratar inte ofta i telefon och jag hatar när det ringer. men ändå. jag har två telefoner i mitt rum. samma modell. en gul och en röd. och jag kan inte sluta älska dem.


och nu då. en grej som egentligen inte är en sak som tillhör rummet. detta är en huvudbonad som tillhör mig. en av många. min kära basker. de ligger så fint på pallen och väntar på att jag skall sätta dem på skallen och känna mig som om jag vore född i paris. jag är förälskad i dem allihop. svarta som röda som gula.



sedan en ny grej. en grej jag köpte i afrika. en bongotrumma. det var kärlek vid första ögonkastet. ny pryder den mitt soffbord på finaste sätt. för att inte tala om hur ljuvligt den låter när man slår på den.



näst på tur: mina fotoalbum. när jag har tråkigt eller känner mig ledsen då öppnar jag dessa och finner frid. nästan så iallafall. jag blir glad av att titta i dem. allt från familj till vänner till artister och lugna hemmakvällar samt fester och festivaler. allt finns i dem. de är mitt liv. i korta drag.



och sist men absolut inte minst. mina musiktidningar. allt från mojo till sonic till groove. allt från håkan hellström till lars winnerbäck till the smiths. dessa har hjälpt mig mot regniga höstkvällar som ikväll.

festival.

när sommaren försvunnit och snön sätter sina spår är jag sällan ute. jag sitter mest inne och funderar, ska jag någonstans måste jag bestämma allt klart och tydligt innan, så att det inte blir missförstånd och jag står där ensam och kall i decemberstormen. jag brukar även vara hemma mycket. mest på vardagskvällarna. då sitter jag ensam framför antingen datorn, tvn eller en bok. och funderar. funderar på det som har varit. på det som komma skall. men mest av allt på det som varit. på sommaren. på alla festivaler. och så knyter det till i hjärtat. jag vill dit igen. nu.

ikväll är en sån kväll. det är kallt ute. jag är hostig, och jag tänker. därför skall jag här och nu summera mina (än så länge) två festivalår. vi börjar med förra året.

2007:

28 juni-1juli 
peace and love

det här var min första festival. jag åkte dit med två kompisar. louise och johanna. vi campade med johannas pojkvän och hans vänner. under festivalens gång hann jag se iggy pop, krama lasse lindh, se shout out louds, bli igenkänd av kristian anttila, dricka vodka till frukost, dansa natten i enda, träffa leopardmannen, träffa carro, trampa i bajs och hålla hand med x antal okända flickor och pojkar. och såklart: mycket mer.








26-29 juli
emmaboda

jag åkte dit med min då precis nyblivna pojkvän daniel och campade med hans vänner. vi drack öl och rökte vattenpipa i mängder. såg band som welle:erdball, dinosaur jr, familjen, i'm from barcelona. även på denna festival lyckades jag trampa i bajs. mycket lustigt. och äckligt. jag lyckades tappa en tånagel också. jag minns även att det blev en hel del pussar, och tafsandes i andras tält. olåsta tält. när dem inte var där och vi ville vara ensamma. festivalens omedvetna tema måste ha varit broder daniel.








2008:

29 maj-1 juni
siesta

årets första festival. jag och daniel tog trippen ner till hässleholm där vi mötte upp de andra smålänningarna. under festivalens gång hann jag med att sitta _jävligt_ mycket vid campet, se esther(!!) som jag så länge velat se, bli omhållen under håkans konsert, bli plågad av grannarna som ständigt spelade gamla 90tals hits och såklart vara full.





filmsnutt:




25 juni
peace and love

första dagen, dagen innan musiken drog igång var fin som gatan. vi partajade hela natten lång och när jag sovit mina två timmar och vaknar mår jag inte speciellt bra. en aning bakis var jag, men det var liksom inte det som var problemet. jag var kissnödig. kissnödig precis hela tiden och när jag väl kissade sved det så mycket att jag trodde att jag skulle avlida. jag kände mig varm också o yr. och efter ett besök hos en läkare i borlänge fick jag beskedet om att jag har feber och urinvägsinfektion. mådde så dåligt att jag åkte hem och såg därmed inga band. bortslösade pengar och brustet hjärta. men campnatten var iallafall fin.




filmsnutt:




30 juli-3 augusti
emmaboda

sveriges bästa festival fick återbesök av mig detta år. åkte ner med carro, hennes vän och daniel. väl framme i emmaboda väntade hela världen på mig. precis alla var där. förutom att det var snålt med bra artister var festivalen fin. precis som emmaboda brukar vara. sena nätter och rödvin var dag. och nancy star blev vår bästa vän.






filmsnutt:




7-9 augusti
way out west

åkte till göteborg med mikaela. bodde i majorna och åkte spårvagn. drack vin till lunch och middag. såg broder daniel, neil young, josé gonzalez o håkan. levde livet med alla mina vänner. alla utom daniel.





filmsnutt:




29-30 augusti
popaganda

årets sista festival. stockholm och bob hund. kändes mer som flertalet konserter än festival eftersom man sov hemma. men fint, det var det.





filmsnutt:




det var mina festivalår det. nästa år blir det repris på siesta och emmaboda och förhoppningsvis också något mer. åh vad jag älskar festivaler. jag längtar så jag dör. redan.


egypten dag 7.

sista dagen och ändå den dagen jag längtat efter mest. idag begav mamma, bertil och jag oss till öknen.


påväg dit. ett tag trodde vi de skulle mörda oss.
 vi var ensamma i minibussen som knakade något enormt och till slut gick vissa ställen sönder. men vi kom fram.

palestinasjal över hela huvudet för att undvika sand. vi kände oss som terrorister.



vi körde "bil" i 90 km/h tillsammans med en ledare runt hela öknen.

efter ett tag stannade vi. det var inte längre bara sand. vi skymtade en by.

folkets gemensamma kök.







kamelridning. väldigt guppigt men väldigt kul.




när vi sagt adjö till kamelerna bjöds vi in i en liten hydda där vi drack te och rökte vattenpipa.


när vi begav oss hemåt såg vi det allra underligaste. ett ensamt träd mitt i öknen.

och efter denna dag var min vecka i afrika slut.

egypten dag 6.

dagen till ära innebar tidig uppgång och en hel del solfaktor. och snorkel, såklart.
på dagens program stod nämligen båttur. vi hyrde en egen båt och åkte ut på röda havet.


morfar.




helt plötsligt började delfiner hoppa upp och ner i havet utanför båten.


efter ett tag såg vi land. vi stannade på en ö som hette "paradise".
där solade, badade och snorklade vi.



(undervattensbilden står bertil för)


sedan bar det hemåt igen.
mycket fin utflykt.


egypten dag 5.

stranden hela dagen.




jag och hanna gick på en promenad för att plocka stenar och snäckor. vi plockade en hel del som vi så fint packade ner och skulle ta med hem. bara ett problem återstod när vi fick veta att det var ett brott att ta ut snäckor från landet. det var ju bara att slänga tillbaks dem igen.

egypten dag 3 & 4.

tredje dagen i hurghada var ingen rolig dag. jag hade kramp i magen och kräktes. förutom att ligga i sängen och kräkas eller sova begav jag mig in till stan och apoteket för att köpa medicin.


de rosa balkongerna var dagens höjdpunkt.

dag fyra:
mådde fortfarande piss, om man nu kan uttrycka sig så. kände mest bara för att ligga och dö i sängen tills det plötsligt slog mig att jag faktiskt var i egypten. jag måste ju ut. ut och upptäcka.



jag kom iallafall till straden, och till o med in till stan.





stadens cykelbutik.


efter det:
hem och vila.

egypten dag 2.

efter att vi vaknat och bytt om till badkläder gick vi på en halv sekund från vår bungalow till stranden.
ungefär som en dröm.


mor.


mormor gun.


snorkelhanna. fiskarna i egypten är att rekommendera att titta på.

kusin ett av två. dexter.



stranden var som tagen ur en dröm.

men trots att det är så varmt och skönt och vackert så tröttnar man efter några timmar. solen är stark och man vill ju inte se ut som en kräfta. vi begav oss in till stan.



i staden red folk kamel istället för att köra bil.

hanna köpte en huvudbonad och jag en väska.

efter tre timmar i hurghada begav vi oss tillbaks till hotellet.
där bjöds det på underhållning. magdans och "jag kan ligga på glas utan att börja blöda"-show.



RSS 2.0